"Portugal blev slået ud af UEFA Nations League 2020-21 efter et 1-0 nederlag til Frankrig på Estadio de Luz, da N'Golo Kantes strejke bragte verdensmestrene i semifinalen."

UEFA Nations League 2020-21: Frankrig chokerede forsvarsvinderne. Portugal. Brugte et mål i anden halvleg fra N'Golo Kante i Lissabon for at komme til semifinalen i den igangværende National League. Frankrig dominerede af starten, men kunne ikke finde bagsiden af ​​nettet. Anthony Martial kom tæt på en række begivenheder i første halvleg, men den sidste touch undgik ham.

Sammen med angrebet i det 54. minut brød Kante sin måltørke, da han scorede sit andet globale mål - og sit første siden 2016.

Triumfen for Frankrig forudsatte også, at topholdet A3 med 13 point fra fem kampe. Portugal - som har været i god form - tabte kun deres anden kamp siden VM i 2018.

Frankrigs træner Didier Deschamps sagde:

"Portugal er et af de stærkeste hold, og det er selvfølgelig en af ​​vores største præstationer i nyere tid."

"Vi fortjente sejren, og vi har opfyldt vores mål om at slutte i top. Jeg er meget tilfreds med spillerne. De demonstrerede i aften, at Frankrig stadig er et fantastisk hold,” tilføjede han.

Portugals træner Fernando Santos sagde:

"Jeg forstår ikke, hvad der gik galt i første halvleg, det var ikke lige, hvad jeg forventede, men det var min pligt."

"Vi var meget bedre i anden halvleg, men lukkede det mål, der afgjorde kampen... vi havde tre eller fire muligheder for at udligne," tilføjede han.

Cristiano Ronaldos floppræstation:

Det er blevet meget hårdt for Cristiano Ronaldo, lige siden han har brudt 100-målsbarrieren op for at komme tættere på Ali Daeis globale rekord i målscoring.

Han skød blanks mod Spanien og Frankrig en måned, missede Sverige-kampen siden COVID-19, kom fra bænken for at score mod Andorra i midtugen og fejlede fra Frankrig endnu en gang.

Portugals kaptajn var tilbage i Seleccao-opstillingen mod verdensmestrene, men var blevet frustreret på grund af manglen på klare muligheder. Men dette var dog ikke for mangel på støtte. Ronaldo kunne simpelthen ikke forbinde sig med et par af krydsene, da de enten var for høje, eller også kom de ikke til ham inden for området, mens hans dygtighed til dødbolde også forlod ham.

Portugals kaptajn har nu gået næsten 450 minutter uden at score mod Les Blues, en dårlig rekord for nogen af ​​den statur. Han får endnu en chance for at slette uregelmæssigheden ved næste års EM, når begge sider mødes igen, da både Frankrig og Portugal er blevet trukket i samme gruppe. Men indtil videre skal Ronaldo fokusere på den følgende kamp for Portugal.