"Portugal 2020-21eko UEFA Nations Leaguetik kanpo geratu zen, Frantziaren aurka 1-0 porrotaren ostean, Estadio de Luz-en N'Golo Kanteren kolpeak munduko txapelduna finalerdietan sartu zuelako".

UEFA Nazioen Liga 2020-21: Frantziak harritu zuen Winners Portugal defendatzen ari den N'Golo Kantek Lisboako bigarren zatiko gol bat baliatuz, martxan dagoen Liga Nazionaleko finalaurrekora iristeko. Frantzia nagusitu zen hasieratik, baina ezin izan zuen atearen atea aurkitu. Anthony Martial gertaera batzuetara gerturatu zen lehen zatian, baina azken ukituak ihes egin zion.

54. minutuko erasoarekin batera, Kantek bere gol lehortea hautsi zuen bere bigarren gola sartu baitzuen, eta 2016az geroztik lehena.

Frantziaren garaipenak ere suposatu zuen goi mailako A3 taldeak bost partidetatik 13 punturekin. Portugalek, sasoi bikainean egon dena, bigarren partida baino ez zuen galdu 2018ko Munduko Kopatik.

Didier Deschamps Frantziako entrenatzaileak esan zuen:

"Portugal talderik indartsuenetako bat da eta, noski, azken garaiotako emanaldi handienetako bat da".

“Irabaztea merezi genuen eta lehen postuan amaitzeko helburua bete dugu. Oso gustura nago jokalariekin. Gaur gauean frogatu dute Frantzia oraindik talde bikaina dela», gaineratu du.

Fernando Santos Portugalgo entrenatzaileak esan zuen:

"Ez dut ulertzen zer gertatu den lehen zatian, ez zen zehazki espero nuena, baina nire betebeharra zen".

"Bigarren zatian askoz hobeto egon ginen, baina partida finkatu zuen gola jaso genuen... hiruzpalau aukera izan genituen berdintzeko", gaineratu du.

Cristiano Ronaldo flop emanaldia:

Partida oso gogorra izan da Cristiano Ronaldorentzat 100 golen langa hautsi zuenetik Ali Daeiren gol-marka globaletik hurbilago egoteko.

Hilabete batean hutsak jaurti zituen Espainiaren eta Frantziaren aurka, COVID-19tik Suediako partida galdu zuen, aste erdian aulkitik atera zen Andorraren aurka gola egiteko eta Frantziatik huts egin zuen beste behin.

Portugalgo kapitaina Seleccaoko hamaikakora itzuli zen munduko txapeldunen aurka, baina etsita geratu zen aukera argien eskasiagatik. Baina hau ez zen laguntza eskasagatik, ordea. Ronaldok ezin izan zuen erdiraketa batzuekin elkartu, altuegiak baitziren, edo ez baitziren harengana iritsi area barruan, nahiz eta hutsuneetarako zuen trebetasunak ere huts egin zuen.

Portugalgo kapitainak orain ia 450 minutu daramatza Les Bluesen aurka golik egin gabe, maila eskasa den norbaitentzat. Datorren urteko Eurokopan anomalia ezabatzeko beste aukera bat izango du bi aldeak berriro neurtuko direnean, Frantzia eta Portugal talde berean berdindu direlako. Baina oraingoz, Ronaldok Portugalen hurrengo partidan zentratu behar du.